NUCI
Plantaţia de nuc se întinde pe o suprafaţă de 31 hectare. Avem pe rod culturi din soiuri franceze.
Navighează mai jos

Descoperă fermecatele

NUCI

Livada de nuci se întinde pe o suprafață de 31 hectare. Avem plantate două soiuri de nuci Lara și Fernor, soiuri cu rezultate foarte bune – fructificare laterală. Livada este în dezvoltare, astfel încât producția în acest moment este la un nivel scăzut. Fertilizarea acestei livezi se realizează cu îngrășământ complex, sub directa îndrumare a specialiștilor noștri. Nucile sunt de foarte bună calitate, cu miezul deschis la culoare, ușor de extras și se păstrează foarte bine în timp.

Fernor

Lara

Hectare
0
Fernor
0 %
Lara
0 %

Beneficiile consumului de nuci

Un miez de nucă ascunde o bogăţie inestimabilă. Pentru ca aceste beneficii să devină realitate, nu trebuie să depăşim mai mult de un pumn de miez la o gustare, şi să consumăm nucile crude, în stare naturală. Motivele pentru care nucile trebuie să intre în obiceiurile noastre alimentare zilnice sunt multiple. Nucile reduc colesterolul, sunt o bună sursă de grăsimi bune, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul ‘rău’ şi îl cresc pe cel bun pentru organism. Consumul de nuci scade riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare, deoarece scad colesterolul rău, reglează tensiunea arterială prin conținutul bogat în acizi grași omega3. Scade riscul unui stop cardiac prin protecția împotriva neregularităților bătailor inimii. Nucile ajută în dietele de reducere a greutății corporale. Ajută la menținerea funcționării intestinelor datorită conținutului crescut de fibre.

Sunt un bun remediu împotriva insomniei prin aportul de magneziu care creşte cantitatea de melatonină produsă de organism. Se recomandă consumul cu 1-2 ore înainte de culcare. Nucile au eficienţă în afecţiunile nutriţionale tip diabet. Studii de specialitate evidenţiază faptul că un consum zilnic de nuci, ajută la dilatarea vaselor de sânge. Astfel, se îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi diabetul tip2 poate fi ameliorat. Consumul de nuci previne apariţia cancerului. Datorită antioxidanţilor din conţinut, reprezintă una din cele mai bune metode profilactice împotriva cancerului. Vitaminele A, E, F și C, complexul de B-uri, alături de minerale (fosfor, calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu) le dau nucilor proprietăţi imunostimulatoare şi le fac să fie cea mai bună hrană pentru creier. Totodată consumul de nuci îmbunătățește elasticitatea pielii.

Scroll to Top
Call Now Button