Livada fermecată
Există un loc, în inima Vrancei binecuvântat de natură . Renaștem an de an, adaugăm savoare, pasiune, știință pentru ca mai apoi să ne bucurăm de roade alese.
Vă invităm să pășim împreună în lumea fructelor fermecate din Livada noastră . Începem cu Aleea cireșelor dulci, continuăm plimbarea pe Calea afinelor aromate, iar nucile delicioase ne vor da răgazul să hotărâm cât ne dorim din fiecare.
Află mai multe

Descoperă livada noastră

La început a fost ideea!

Tradiția spune că în viață e bine să muncești, să te gandești că poți lăsa ceva în urma ta. A construi o  casă, a sădi un pom … sunt doar cateva din cuvintele și faptele care se transmit din generație în generație și ne călăuzesc. Așa s-a născut proiectul Livada Fermecată în anul 2011 . Sădind nu un pom, ci mai mulți – o livadă de ciresi, nuci și afini, din care acum se culeg fructe frumoase, sănătoase și gustoase.

Proiect nou de investiții

Achiziții utilaje și extindere livadă cireș

În prezent implementăm un nou proiect de investiții finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României.

Proiect finalizat

Livada nouă de cireși

Am derulat un program finanțat de Uniunea Europeana și Guvernul României prin care am înființat o nouă livadă de 10 hectare de cireș. Tot prin acest proiect am dezvoltat noi capacități de sortare și stocare a fructelor.

Plantația de cireș

Cireșe dulci

Plantația de cireși în suprafață de 10 hectare este cultivată în sistem superintensiv. Avem plantate soiuri Burlat, Summit, Merchant, Kordia, Karina și Regina, toate cu o calitate superioară a producției de fructe la unitatea de suprafață, cu optimizare maximă în utilizarea terenului. Întreaga zonă cu plantație de cireș este acoperită cu sistem antigrindină și fertirigare și beneficiază de protecție antiploaie. Din primăvara 2020 am extins plantația cu încă 5 hectare.

Plantația de afin

Afine aromate

Avem 21,50 hectare de afini pe rod cu soiurile Duke, Bonus, Blue Crop, Cargo, Last Call, Luna Blue și Eliott. Toate soiurile sunt bune din punct de vedere al randamentului, eficiente, diferența o fac :

  • perioada în care fructele ajung la maturitate și pot fi recoltate
  • dimensiunea fructelor

Plantația de nuci

Nuci delicioase

Livada de nuci se întinde pe o suprafață de 31 hectare și este o cultură convențională. Există două soiuri de nuci Lara și Fernor, soiuri cu rezultate foarte bune – fructificare laterală . Fertilizarea acestei livezi se realizează cu îngrășământ complex, sub directa îndrumare a specialiștilor noștri.

Hectare cireș
0
Hectare afin
0
Hectare nuci
0

Certificări

Gospodari recunoscuți

Livada Fermecată deține certificare Global G.A.P. pentru cireșe, afine și nuci, cât și certificare GRASP pentru condițiile de muncă. Global G.A.P. este un organism din sectorul privat, care stabilește standarde voluntare de certificare a produselor agricole la nivel international . Standardul Global G.A.P. este proiectat pentru a asigura consumatorii în ceea ce privește modul în care alimentele sunt produse prin minimizarea consumului de substanțe chimice și de a asigura o abordare responsabilă pentru sănătatea și siguranța lucrătorilor și consumatorilor . Mai pe scurt, acest standard înseamnă siguranța și sustenabilitatea produselor certificate. Produsele de uz fito-sanitar aplicate în Livada Fermecată sunt omologate pentru a putea fi folosite în Romania.

Agricultură modernă

Livada de cireşi şi afini dispune de un sistem automat de fertirigare cu comandă wireless şi control de pe PC sau smartphone. Prin această instalație se controlează cantitatea de apă și fertilizant pe unitatea de timp și pe suprafață . Astfel, fiecare copac și arbust primește cantitatea optimă de apă și fertilizant de care are nevoie pentru o dezvoltare normală. Întreținerea culturii se realizează prin programe atent elaborate și atent monitorizate de specialiștii noștri.

Recoltare, păstrare, transport

Cireșele și afinele sunt recoltate atunci când ating maturitatea tehnică. Apoi, sunt atent selectate, sortate, ambalate și păstrate în depozitul de frig cu atmosferă controlată cu o capacitate de 90 tone. Odată ambalate, iau drumul livrărilor atât pe piața internă cât și pe piața externă. Transportul fructelor se realizează cu ajutorul mașinilor frigorifice autorizate, în condiții optime . Fructele ajung în magazine sau la distribuitori în condiții de calitate ireproșabilă.

Obiective

Creștem pe zi ce trece

Livada Fermecată îşi propune să se dezvolte constant în viitor. Producția de fructe va crește treptat, prin mărirea productivității culturilor actuale de cireș, afin și nuc. Suntem permanent preocupați de obținerea de fructe sănătoase, de o calitate superioară, satisfăcând astfel cele mai rafinate gusturi . Dorind să îmbunătățim activitatea de sortare a fructelor, am achiziționat o linie de sortare și calibrare a cireșelor, cât și o linie de sortare optica și ambalare pentru afine pentru a fi capabili să livrăm fructe de calitate, proaspete și gustoase! Am extins capacitatea de depozitare frigorifică de la 30 tone la 120 tone . Avem permanent grijă de mediul înconjurător. Asigurăm condiții de conservare și de protejare a solului aplicând programe atent monitorizate și în concordanță cu practicile agricole prietenoase față de mediu.

Scroll to Top
Call Now Button