CIREȘE
Plantația de cireși, este cultivată cu soiuri ce au randament bun și o calitate superioară a producției de fructe la unitatea de suprafață, cu optimizare maximă în utilizarea terenului. Plantația este superintensivă și beneficiază de sistem de fertirigare computerizată. Întreaga zonă a plantației de cireș este acoperită cu sistem de protecție antigrindină iar o suprafață de 10 hectare beneficiază și de protecție antiploaie.
Navighează mai jos

Descoperă fermecatele

CIREȘE

Plantația de cireș se întinde pe 14 hectare în acest moment. Avem plantați cireși din soiurile: Burlat, Summit, Merchant, Kordia, Karina și Regina. Din primăvara 2020 vom avea o nouă plantație de cireși, pe o suprafață de 5 hectare. Fructele au un gust deosebit, cu aromă și aspect specifice soiului.

Kordia

Summit

Burlat

Regina

Karina

0
Hectare pe rod până în 2019
+ 0
Hectare din primăvara anului 2020

Beneficiile consumului de cireșe

Cireşele sunt superfructe datorită cantităţii mari de substanţe nutritive pe care le conţin. Sunt unele din cele mai sănătoase alimente pe care le poţi adăuga în dietă, deoarece au puţini carbohidraţi şi un indice glicemic scăzut. Cireşele conţin vitamine : A, C, E, PP, K, B1, B2, B6 ; betacaroten, minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu, antioxidanţi şi substanţe active.

Cireşele stimulează detoxifierea naturală a organismului datorită conţinutului ridicat de apă. Sunt bogate în antioxidanți, nu conțin colesterol și au un conținut mic de sodiu. Cireșele au proprietăți anticancerigene. Cu cât culoarea acestor fructe este mai închisă, cu atât acestea conțin mai mulți antioxidanți, minerale și vitamine și deci sunt mai benefice pentru sănătate. Cireșele mențin creierul sănătos și previn pierderile de memorie. Cireșele sunt un somnifer natural prin sursa naturală de melantonină, hormonul care ajută la reglarea unui somn profund și odihnitor. Aceste fructe alungă durerile musculare și pe cele cauzate de artrită, reduc balonările și riscul de gută. O cură cu cireșe, pentru a fi eficientă trebuie ținută cel puțin trei săptămâni, iar doza terapeutică este cuprinsă între 600 grame – 1 kilogram pe zi.

Scroll to Top
Call Now Button