Descoperă minunatele
AFINE DE CULTURĂ
Plantația de afin are o suprafață de 21,5 hectare, este realizată în sistem intensiv și beneficiază de fertirigare. Datorită perioadei diferite de coacere a fiecărui soi, avem fructe disponibile din iunie până în septembrie. Culese cu multă grijă, atent selectate din punct de vedere al calității, sunt ambalate și mai apoi transportate în frig. Astfel, ajung pe masa consumatorului proaspete și gustoase.
Duke
Despre Duke
Tufă verticală cu vigurozitate ridicată;
Fruct de mărime medie;
Culoare albastru deschis;
Gust dulce și aromă deosebită;
Se păstrează bine și rezistă la transport;
Coacere timpurie - sfârșitul lunii iunie;
Devine mai aromat la câteva ore după depozitare la rece.
Bonus
Despre Bonus
Tufă verticală;
Fruct foarte mare;
Culoare albastru mediu;
Gust foarte bun;
Se coace în prima parte a lunii iulie.
Bluecrop
Despre Bluecrop
Tufă verticală cu vigurozitate moderată și productivă;
Fruct de dimensiune mare;
Culoare albastru deschis;
Prezintă cicatrice mică;
Gust deosebit, foarte bun;
Rezistent la transport, la șocuri mecanice;
Coacere - la mijlocul lunii iulie;
Gustul este foarte apreciat în țările nordice.
Cargo
Despre Cargo
Tufă cu vigoare mare, compactă, erectă;
Fruct mediu spre mare;
Culoare albastru deschis;
Gust dulce, perfect echilibrat și aromă de intensitate medie;
Rezistent la transport, la șocuri mecanice;
Coacere - finalul lunii iulie.
Luna Blue
Despre Luna Blue
Fruct mare;
Culoare albastru deschis;
Gust dulce, ușor acid și foarte aromat;
Rezistent la transport, la șocuri mecanice;
Coacere - începutul lunii august.
Last Call
Despre Last Call
Tufă compacta și erectă, vigoare medie-mare.
Fruct mediu spre mare;
Culoare albastru deschis;
Gust dulce, ușor acid și foarte aromat;
Rezistent la transport, la șocuri mecanice;
Coacere - mijlocul lunii august.
Eliott
Despre Eliott
Tufă verticală întinsă;
Fruct mediu-mare;
Culoare albastru deschis;
Prezintă cicatrice medie;
Coacere - finalul lunii august.
Beneficiile consumului de afine de cultură
Cu un conţinut important de antioxidanţi, afinele sunt fructe ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate sau sub formă de ceai. Fructele de afin au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele. Conțin o cantitate însemnată de vitamina C și grupul de vitamine B, așadar au efect antiinflamator, anti-îmbătrânire, antidiabetic, și acționează ca un adevărat scut împotriva cancerului.
Afinele sunt fructele cu cel mai evident efect asupra metabolismului glucozei, prin conținutul în mirtilină, numit și insulină vegetală care scade concentrația de glucoză din sânge. Tot aceste fructe stimulează funcționarea pancreasului. Consumul de afine ajută în dietele de reducere a greutăţii corporale deoarece conţin un număr redus de calorii. Consumul regulat de afine scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare, previne şi reduce infecţiile urinare simptomatice . Mestecarea fructelor de afine de cultură ajută la dispariția aftelor . Acidul fenolic din compoziţia afinelor are efect antiinflamator la nivelul colonului.
Afinele stimulează sistemul imunitar . Contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului nervos central . Studii recente spun că un consum frecvent de afine ajută la menținerea sănătății creierului, prevenind astfel maladia Alzheimer și sporind performanțele intelectuale . Îmbunătățesc semnificativ memoria, motiv pentru care ar trebui consumate zilnic.
Cercetători americani de la Universitatea de Medicină Harvard au făcut un studiu pe 27000 de femei, pentru a vedea impactul alimentației asupra afecțiunilor articulare. Conform acestui studiu, afinele sunt printre cele mai bune antireumatice.
Afinele menţin sănătatea ochilor deoarece stimulează regenerarea celulelor de la nivelul retinei și astfel, îmbunătățesc acuitatea vizuală. Studii recente recomanda consumul de afine datorită efectelor benefice asupra sistemului osos – previne și combate osteoporoza. Afinele sunt un bun dezinfectant al căilor biliare, așadar utile în caz de insuficienţă biliară.