AFINE DE CULTURĂ
Avem 21,50 hectare de afini pe rod cu soiurile Duke, Bonus, Blue Crop, Cargo, Last Call, Luna Blue și Eliott.

Toate soiurile sunt bune din punct de vedere al randamentului, eficiente, diferența o fac:
- perioada în care fructele ajung la maturitate și pot fi recoltate;
- dimensiunea fructelor.
Navighează mai jos

Descoperă minunatele

AFINE DE CULTURĂ

Plantația de afin are o suprafață de 21,5 hectare, este realizată în sistem intensiv și beneficiază de fertirigare. Datorită perioadei diferite de coacere a fiecărui soi, avem fructe disponibile din iunie până în septembrie. Culese cu multă grijă, atent selectate din punct de vedere al calității, sunt ambalate și mai apoi transportate în frig. Astfel, ajung pe masa consumatorului proaspete și gustoase.

Duke

Bonus

Bluecrop

Cargo

Luna Blue

Last Call

Eliott

Scade riscul apariției Hipertiroidei
20- 20 %
Fruct proaspăt pe zi
0 g

Beneficiile consumului de afine de cultură

Cu un conţinut important de antioxidanţi, afinele sunt fructe ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate sau sub formă de ceai. Fructele de afin au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele. Conțin o cantitate însemnată de vitamina C și grupul de vitamine B, așadar au efect antiinflamator, anti-îmbătrânire, antidiabetic, și acționează ca un adevărat scut împotriva cancerului.

Afinele sunt fructele cu cel mai evident efect asupra metabolismului glucozei, prin conținutul în mirtilină, numit și insulină vegetală care scade concentrația de glucoză din sânge. Tot aceste fructe stimulează funcționarea pancreasului. Consumul de afine ajută în dietele de reducere a greutăţii corporale deoarece conţin  un număr redus de calorii. Consumul regulat de afine scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare, previne şi reduce infecţiile urinare simptomatice . Mestecarea fructelor de afine de cultură ajută la dispariția aftelor . Acidul fenolic din compoziţia afinelor are efect antiinflamator la nivelul colonului.

Afinele stimulează sistemul imunitar . Contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului nervos central . Studii recente spun că un consum frecvent de afine ajută la menținerea sănătății creierului, prevenind astfel maladia Alzheimer și sporind performanțele intelectuale . Îmbunătățesc semnificativ memoria, motiv pentru care ar  trebui consumate zilnic.

Cercetători americani de la Universitatea de Medicină Harvard au făcut un studiu pe 27000 de femei, pentru a vedea impactul alimentației asupra afecțiunilor articulare. Conform acestui studiu, afinele sunt printre cele mai bune antireumatice.

Afinele menţin sănătatea ochilor deoarece stimulează regenerarea celulelor de la nivelul retinei  și astfel, îmbunătățesc acuitatea vizuală. Studii recente recomanda consumul de afine datorită efectelor benefice asupra sistemului osos – previne și combate osteoporoza. Afinele sunt un bun dezinfectant al căilor biliare, așadar utile în caz de insuficienţă biliară.

Scroll to Top
Call Now Button